Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie duurt 45 minuten. Zodra u de zoutkamer binnenstapt, komt u in een ruimte waarin u zich als vanzelf gaat ontspannen. De temperatuur in de zoutkamer is rond de 22 graden. Wij adviseren bij uw bezoek aan de zoutkamer comfortabele, loszittende vrijetijdskleding te dragen. Bij behandeling van huidproblemen dienen de te behandelen lichaamsdelen in direct en open contact te staan met het zout. 

Nadat u hebt plaatsgenomen in een van de stoelen zult u snel merken dat de halogenerator de ruimte vult met vernevelde zoutdeeltjes. Daardoor lijkt het voor u enigszins 'mistig'. Het medicinale zout wordt door u ingeademd, wat een gunstig effect heeft op de luchtwegen, maar ook op de huid die aan dit micronfijne zout wordt blootgesteld. Na elke sessie worden alle stoelen in de zoutkamer schoongemaakt en wordt de ruimte geventileerd. In de ruimte is plek voor 5-6 personen, echter vanwege Corona zijn de stoelen zo geplaatst zodat er voldoende afstand kan worden gehouden waardoor er minder plaatsen beschikbaar zijn. Mocht u een privésessie willen, vragen wij u contact op te nemen met Zoutkamer IJlst.

Privé zoutkamer
Binnenkort opent bij Zoutkamer IJlst een privézoutkamer met plek voor maximaal twee personen. Deze ruimte zal beschikken over een eigen kleedruimte en een aparte zoutkamer waar uw privacy volledig gewaarborgd wordt. De tarieven voor deze privézoutkamer zullen niet afwijken van onze huidige zoutkamer.