Allergieën en hooikoorts

Hooikoorts is een allergie. Bij hooikoorts worden de klachten veroorzaakt door rondzwevend stuifmeel van grassen, planten of bomen. Een andere naam voor stuifmeel is pollen.

De klachten ontstaan nadat er stuifmeel in uw ogen, neus, mond, keel of luchtpijp is gekomen. Hierdoor worden de slijmvliezen dikker en maken ze meer slijm aan. Het/of geïrriteerde ogen. De ogen gaan jeuken, worden rood en gaan soms zelfs dichtzitten. Deze klachten zorgen vaak voor vermoeidheid en kan er voor zorgen dat een dag in de buitenlucht een beproeving wordt. Er is volop medicatie om de symptomen van hooikoorts te verlichten, maar vaak is de ervaring dat je hier een suf, vermoeid gevoel bij krijgt.  

Een regelmatig bezoek aan de zoutkamer kan helpen om zonder medicatie de hooikoortsperiode door te komen! 

Ook voor andere allergieën,zoals voor huisstofmijt, kunt u bij ons terecht! 

Ervaringsverhaal

Eén van onze bezoekers, die erg veel last heeft van hooikoorts, schreef het volgende over haar ervaring in onze zoutkamer:
 'Het mooie weer van de afgelopen weken was heerlijk en ik heb er ook echt van kunnen genieten! Want, ondanks dat het code donkerrood tot paars is voor pollen... Ben ik nog steeds medicatievrij! Ik merk wel dat het 'kriebelt', mijn neus en ogen beginnen te irriteren. Ik nies wat vaker, soms een loopneus, zo nu en dan zijn mijn ogen wat rood, maar het zet steeds net niet door. Ik was deze week geneigd om voor de zekerheid mijn medicatie te nemen (ik ben overdag veel buiten vanwege werk), maar toen besloot ik Haitze van de Zoutkamer te vragen of er nog een plekje was. Gelukkig was dit het geval en tijdens de sessie kwam er al veel los. En daarna... Nog steeds geen medicatie! Ik ben niet helemaal klachtenvrij, maar het is niet zo erg dat ik mijn medicatie moet nemen. Dat doe ik liever niet, want daar word je toch vermoeid van, op den duur. Het zou heel erg fijn zijn als dit niet hoeft, maar als ik alleen met extreem hooikoortsweer eens een keer medicatie moet nemen (ipv maandenlang iedere dag) en verder met 1 tot 2 keer per week naar de zoutkamer het vol kan houden zonder de bijwerkingen ben ik heel tevreden! '

Hoe kan een bezoek aan de zoutkamer helpen?

 

  • U bent minder benauwd en krijgt meer lucht;
  • het doodt allergenen;
  • neusslijmvliezen komen tot rust
  • minder jeuk
  • minder niesbuien of loopneus
  • minder geïrriteerde ogen
  • overtollig slijm lost op;
  • weerstand wordt opgebouwd.
zoutkamer

BOEK NU ONLINE

Uw eerste sessie is gratis èn vrijblijvend!