Halotherapie: natuurlijke en effectieve verlichting voor ademhalings- en huidaandoeningen

Halotherapie, ook bekend als zouttherapie, is een 100% natuurlijke, niet-invasieve en medicijnvrije behandeling voor ademhalings- en huidaandoeningen. Het is ontstaan in de 19e eeuw in Europa, toen mijnwerkers in de zoutmijnen van Polen opvielen vanwege hun opvallend gezonde luchtwegen en huid. Artsen en wetenschappers ontdekten dat de verneveling van zoutdeeltjes in de lucht van de zoutmijnen een gunstig effect had op de gezondheid van de mijnwerkers.

Tegenwoordig wordt halotherapie toegepast in moderne zoutkamers, waarbij de lucht in de ruimte wordt verrijkt met microscopisch kleine zoutdeeltjes gegenereerd door een halogenerator. Dit creëert een perfect microklimaat voor mensen met ademhalings- en huidaandoeningen. Bij Zoutkamer-IJlst willen we onze klanten de voordelen van halotherapie laten ervaren en hen helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Ervaar het zelf!

 Zodra u onze zoutkamer binnenstapt, ervaart u direct een ontspannen sfeer. Na plaats te hebben genomen in een van onze comfortabele stoelen, zult u merken dat de halogenerator de ruimte vult met vernevelde zoutdeeltjes, wat een lichte 'mist' kan creëren. Het zout wordt ingeademd, wat niet alleen een positief effect heeft op de luchtwegen, maar ook op de huid die aan dit microfijne zout wordt blootgesteld.


Onze zouttherapie is een veilige en effectieve manier om ademhalings- en huidaandoeningen te verlichten. 

Met de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en gecontroleerde zoutgehalte is het de ideale balans voor een goede sessie.

Wilt u ook de voordelen van halotherapie ervaren?

 Kom dan langs bij Zoutkamer-IJlst.


Geschikt voor:
- Astma;
- COPD;
- Bijholteontsteking;
- Cystic Fibrosis;
                          - hooikoorts                          
- bronchiëctasieën;
- hoesten;
- eczeem;
- acne;
- Psoriasis;
- kinderen;
- sporters.

Voordelen:
- Natuurlijk en effectief;
- geen bijwerkingen; 
- reinigt de luchtwegen; 
- verbetert de longfunctie; 
- vermindert hoesten; 
- verbetert slapen; 
- vermindert huidklachten; 
- verbetert de algemene conditie; 
- versterkt het immuunsysteem; 
- verbetert sportprestaties.