Restklachten na Covid-19 Na het doormaken van een Covid-19 (Corona)-infectie, kun je last houden van restklachten. Kortademigheid en een benauwd gevoel, vermoeidheid, slecht slapen en een verminderde longinhoud zijn klachten die vaak voorkomen en dit kan het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat een aantal sessies in de zoutkamer al een behoorlijke verbetering kan opleveren! Het zoute klimaat in de ruimte zorgt ervoor dat de longen zich weer kunnen herstellen en de restklachten duidelijk verminderen.

Ervaringsverhaal

 We ontvingen een dame die na haar infectie last had van benauwdheid en na haar besmettelijke periode bleef deze klacht. Ook 's nachts speelde dit haar behoorlijk parten, want door benauwdheid en bijbehorende pijn kon ze niet op haar zij slapen. Haar slaap, nodig om te herstellen, was niet optimaal. Toen ze haar stage weer oppakte, moest ze na een halve dag weer 4 uren op bed.
Ze werd getipt over Zoutkamer IJlst en besloot het te proberen 'baat het niet dan schaadt het niet en ik zou graag willen dat ik weer meer lucht heb en meer kan doen'.
Na haar 1e bezoek kon ze direct weer op haar zij slapen, een enorme verlichting! Ook haar benauwdheid overdag verminderde, ze kwam nog 3 keer in de zoutkamer en merkte dat al haar klachten verdwenen. Ze deed het nog wel rustig aan en pakte na 1,5 maand het fietsen naar haar bijbaantje weer op. Hierbij merkte ze dat ze kortademig werd en ze besloot om weer een bezoek aan de zoutkamer te brengen. Ook nu was er direct verlichting, de klachten verdwenen. Inmiddels bouwt ze al haar activiteiten weer op. Ze is van plan om weer een bezoekje aan de zoutkamer te brengen, als ze door het oppakken van haar leven weer klachten gaat ervaren.