Psoriasis


Psoriasis, zilverschub of schub(ben)ziekte (psoriasis vulgaris) is een veelvoorkomende, erfelijke, niet besmettelijke, chronische auto-immuunziekte. Kenmerken zijn een versnelde deling (proliferatie) en verminderde rijping (differentiatie) van hoorncellen in de opperhuid. Omdat de cellen niet normaal uitrijpen is ook het afschilferen verstoord, waardoor lokaal sterke nieuwe aanmaak van huidcellen met schubbige schilfervorming plaatsvindt. Hoewel psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet primair een huidprobleem, maar een ontregeling van het immuunsysteem (auto-immuunziekte).

Halotharpie en psoriasis

 Halotherapie verhoogt de weerstand. Het zorgt voor een betere doorbloeding en zuurstoftransport. Bovendien gaat verschijnselen tegen zoals:
• ontsteking;
• bacteriële infectie;
• jeuk en roodheid van de huid en maakt deze egaler.
 
Het is belangrijk dat de aangedane huid direct in contact komt met de zoute lucht. U kunt zich in privacy omkleden en ook kunnen we het zicht door de deur van de zoutkamer wegnemen door een gordijn. 

Sessies

Hoeveel sessies heeft u nodig? Voor een grote effectiviteit adviseren wij twee tot drie sessies per week, gedurende langere periode, met vervolgsessies. Uiteraard is dit afhankelijk van de ernst van uw aandoening.

zoutkamer halotherapie

BOEK NU ONLINE

De eerste sessie is gratis èn vrijblijvend!