COPD, bronchitis & emfyseem

COPD is een afkorting van de Engelse term chronic obstructive pulmonary disease. Dit is een chronisch obstructieve longziekte:  er is dus een aanhoudende vernauwing (obstructie), in de longen. Het is een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. COPD is een aandoening die invloed heeft op alles wat je doet. Een bezoek aan de zoutkamer kan ervoor zorgen dat deze invloed beperkt wordt en de klachten behoorlijk verminderen. Het slijm kan beter opgehoest worden en daardoor is er meer ruimte om adem te halen. 

Ervaringsverhaal

' Jarenlang heb ik gewerkt in de metaalbewerking, hierdoor zijn mijn longblaasjes beschadigd geraakt en ontwikkelde ik chronische bronchitis. Het slijm in mijn longen is zwaar en taai, ik kan het heel moeilijk ophoesten. Ook met behulp van 'een pufje', kwam er geen slijm meer los. Dit zorgt ervoor dat ik vaak erg benauwd ben en daardoor weinig energie heb. Ik ben snel moe en dit beperkt me in mijn dagelijkse bezigheden.
Ik besloot een bezoek te brengen aan Zoutkamer IJlst en ik merkte direct na het 1e bezoek al dat het slijm los begon te komen. Deze verlichting maakte dat ik minder snel moe werd. Ik kom nu ongeveer 2/3 keer per week in de zoutkamer. Mijn slijm komt los, ik kan het makkelijker ophoesten, daarom ben ik minder vaak benauwd. Mijn bronchitis is chronisch en zal niet genezen, maar door de bezoeken aan Zoutkamer IJlst, krijg ik steeds meer energie en kan ik mijn dagelijkse bezigheden weer met plezier uitvoeren. ' 


Symptomen van COPD

  • Benauwdheid;
  • hoesten;
  • slijm ophoesten;
  • kortademigheid;
  • vermoeidheid;
  • weinig spierkracht;
  • gewichtsverandering.Halotherapie en COPD

Het ingeademde zout dringt diep door in de bronchiën en reinigt de luchtwegen.
Aanwezige bacteriën worden gedood en de groei van nieuwe bacteriën wordt vertraagd. Het aantal en de hevigheid van ontstekingen kunnen zo minder worden en de bronchiën kunnen weer tot rust komen. 
Bij halotherapie wordt de weerstand tegen bestaande en nieuwe aandoeningen vergroot. Het slijm kan beter afgevoerd en opgehoest worden, hierdoor is er meer ruimte om te ademen.

zoutkamer halotherapie

BOEK NU ONLINE

De eerste sessie is gratis èn vrijblijvend!