BOEK NU ONLINE

De eerste sessie is gratis èn vrijblijvend!

 COPD en de invloed op dagelijks leven 

COPD, ofwel Chronic Obstructive Pulmonary Disease, is een chronisch obstructieve longziekte die invloed heeft op alles wat je doet. Mensen met COPD ervaren vaak benauwdheid, hoesten, kortademigheid, vermoeidheid, en gewichtsverandering. Helaas kan COPD niet genezen worden, maar gelukkig kan een bezoek aan de zoutkamer de klachten vaak wel verlichten.

 Halotherapie in de zoutkamer 

In de zoutkamer wordt gebruik gemaakt van halotherapie, waarbij het ingeademde zout diep doordringt in de bronchiën en de luchtwegen reinigt. Aanwezige bacteriën worden gedood en de groei van nieuwe bacteriën wordt vertraagd. Hierdoor kunnen ontstekingen afnemen en de bronchiën tot rust komen. Bovendien wordt de weerstand tegen bestaande en nieuwe aandoeningen vergroot. Het slijm kan beter afgevoerd en opgehoest worden, waardoor er meer ruimte is om te ademen.

Voordelen van halotherapie bij COPD:

  • Vermindering van klachten zoals benauwdheid, hoesten en kortademigheid
  • Reiniging van de luchtwegen en vertraging van bacteriegroei
  • Vermindering van ontstekingen en het tot rust komen van de bronchiën
  • Verhoging van de weerstand tegen aandoeningen
  • Verbeterde afvoer van slijm en meer ruimte om te ademen

 Maak een afspraak voor halotherapie in de zoutkamer 

Maak gerust een afspraak in de zoutkamer. De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend, en u kunt makkelijk online een afspraak inplannen.

Ervaringsverhaal

' Jarenlang heb ik gewerkt in de metaalbewerking, hierdoor zijn mijn longblaasjes beschadigd geraakt en ontwikkelde ik chronische bronchitis. Het slijm in mijn longen is zwaar en taai, ik kan het heel moeilijk ophoesten. Ook met behulp van 'een pufje', kwam er geen slijm meer los. Dit zorgt ervoor dat ik vaak erg benauwd ben en daardoor weinig energie heb. Ik ben snel moe en dit beperkt me in mijn dagelijkse bezigheden.
Ik besloot een bezoek te brengen aan Zoutkamer IJlst en ik merkte direct na het 1e bezoek al dat het slijm los begon te komen. Deze verlichting maakte dat ik minder snel moe werd. Ik kom nu ongeveer 2/3 keer per week in de zoutkamer. Mijn slijm komt los, ik kan het makkelijker ophoesten, daarom ben ik minder vaak benauwd. Mijn bronchitis is chronisch en zal niet genezen, maar door de bezoeken aan Zoutkamer IJlst, krijg ik steeds meer energie en kan ik mijn dagelijkse bezigheden weer met plezier uitvoeren. ' 


Zoutkamer ijlst

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp
Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.